4.5.10

pertanyaan yang pelik dari ibu.

selamat pagi semua..

awal betul saya bangun hari ni..sebenarnya tidur 3 jam je..gara-gara nak siapkan assignment..cadang nak siapkan petang semalam..tapi sebab tidur yang amat lena setelah telan 2 biji uphamol maka tergendalalah segala rancangan itu..jadi lepas balik je kelas pukul 10 malam semalam..terus buat assignment sampai pukul 3 pagi..lepas tu laptop start hang..wah, not responding lah..terpaksalah bagi dia rehat..kesian dia..mogok dengan tuan dia..jadi bila lappy rehat..tuan lappyu lagilah berganda rehat..tidur sampai pukul 6.30pagi..bermalas-malasan di atas tilam dalam sejam..baru bangun terus sambung kerja..

lepas balik kelas semalam, saya call ibu..sebab kat badan ni banyak kesan “luvbite” di buat oleh makhluk ALLAH yang kita tak nampak tu..memang saya selalu kena kesan gigitan tu..lagi-lagi kalau tengah period..makin banyaklah kesan-kesan tu..makhluk tu sayang saya lebih kot..tu pasal dia bagi kesan-kesan tu..konon saya nak mengadulah kan..sekali kena ceramah balik..hehehhehe..

hari tu kan saya ada midterm exam..tiap kali exam saya mesti beritahu ibu..sebab saya ni kalau exam je..mesti demam..asal demam je..mesti exam..jadi semalam, nak di jadikan cerita..

ibu : bila nak balik rumah?

saya : minggu ni lah agaknya..jumaat petang nanti orang baliklah..

ibu : habis tu, bila nak angkut semua barang bawak balik?

saya : nak buat apa angkut semua barang bawak balik?

ibu : kan dah habis exam..dah habis belajar kan?

saya : laaa…tu midterm exam..bukan final exam lah..bulan 6 nanti baru final exam..baru habis betul-betul..

nak tergelak pun ada jugak..tapi tu lah, ibu ingat saya dah habis belajar..terpaksalah explain midterm exam tu macam peperiksaan pertengahan tahun kat sekolah tu..barulah ibu faham..nak buat macam mana..saya kan anak sulung..ibu mana ada pengalaman benda-benda macam ni..

dulu masa mula-mula masuk kolej lagi teruk..kalau saya cakap ibu nak kena ini itu..ibu mesti tanya makcik saya yang akauntan tu..sebab dia pernah belajar tinggi-tinggi kan.. konon ibu takut saya menipulah tu..huhuhu..

tapi kadang kala bengang jugak..sebab makcik saya belajar ipta..saya ni ipts..jadi mesti ada perbezaan kan? terpaksalah terangkan betul-betul..jenuhlah jugak nak terangkan..lagi-lagi masa mula-mula mintak lappy..memang ambil masa yang lama nak terangkan..akhir sekali, saya gunakan duit sendiri je beli lappy ni..senang cerita.,.

tapi sekarang ni adik saya, hawa pun belajar kolej jugak, ipts..jadi ibu takde lah banyak tanya dia sangat..sebab ibu dah tahu lah sikit-sikitkan..kalau dia banyak tanya kat hawa pun, bukannya hawa tu nak menjawab..dia diam je..nanti sudahnya, saya jugaklah yang jawab bagi pihak dia..susah ada adik yang mengada-ngada ni..datang angin tak betul..semua yang orang tanya, dia buat derkk je..huh!

oh, tak sabarnya nak relax minggu ni..minggu depan working back assignment..the assignment 2 in final sem..

study = assignment..

6 ulasan:

~AmyLiana8886~ berkata...

semgat ibu nk suruh balik tu,,hihi,,

Siti Fatimah Nabihah berkata...

hehe. mak sis xsaba2 dah tu~

MrS ShaHriL berkata...

biasa le tu...mak ak pun cm tu...hehehe...kena ckp btul2 br die fhm...

butterfly berkata...

~AmyLiana8886~ : memang semangat sangat lah tu..:)

Siti Fatimah Nabihah : hehehhe..biasalah..anak sulung..mesti tak sabar..

diba : kekadang aku tak tahu nak explain mcm mne lg nak bg die phm..

Shahrul Azrie berkata...

eyebag oh eyebag

BaziLah @ buzZy (^0^) berkata...

aah ek..buzzy pon nk tahu cmne nk hilang kan "eyebag" nih..