1.6.10

another 2 weeks to . . . . .

hari ni dah masuk bulan jun..kejap je..tinggal lagi lebih kurang 2minggu untuk saya bergelar student..lepas ni nak kerja lah pulak..memang niat hati nak belajar lagi..ada niat tu..tapi biarlah dulu..sebab hutang dengan mara ni pun nak bayar jugak..taknak lah nantikan..bila anak dah 2orang pun..hutang belajar masih banyak lagi..

keinginan dalam hati nak merantau negara orang..nak cari rezeki di sana..tapi bukanlah negara-negara jiran ni..kalau singapore ok lah kot..gaji dollar kan..lagi besar dari duit malaysia..cepat sikit kumpul duit..boleh kahwin cepat..

kalau kerja pun..saya target dalam 3 ke 4 tahun..untuk kumpul modal..nak berniaga sendiri..nak cuba develop knowledge yang saya dapat sekrang ni masa berniaga tu..baru tahu saya ni betul-betul study ke tak..diri sendiri tahu jawapan tu..heheheBig Grin..

saya taklah memilih kerja..asalkan berbaloi dahlah kan..kang takde kerja macam mana nak hidup? takkan nak suruh ibu tanggung lagi..mau kena hempuk je nanti..huhuhu..

belum kerja lagi, ibu dah mintak macam-macam..cuba dah kerja..pening woo..Hypnotizedlagi besarlah permintaan tu kan..hutang dengan ibu sendiri pun banyak lah jugak..kena bayarkan?

saya memang tak sabar sangat-sangat nak tinggalkan tempat ni..banyak memberi duka dari suka..jika saya tahu duka ini yang akan saya dapat..saya takkan pilih tempat ni..tapi tu semua ketentuan kan? redha dengan takdir..hikmahnya mungkin..saya lebih faham erti kehidupan..

29mei2010

tahun ni..

pic masa 29 mei..

tahun lepas

cerita bufday tahun lepas disini..

29mei2009

amacam? nampak matang tak? huhuhu…tapikan..selalu time tengah kerja..ada makcik-makcik tanya umur syaa berapa..saya pulak memang tak sengaja..jawab 19tahun..diaorang cakap..lah, ingatkan sekolah lagi..serius..saya kadang-kadang tak ingat umur sebenar saya..bak kata asna..petua awet muda..sengal-sengal lah selalu..kan?

7 ulasan:

~AmyLiana8886~ berkata...

nasib dgn mara.kalau ptptn nyaye..asyik2 hantar surat..huhu..

senandung semalam berkata...

hye.... stju btol ngan ur view... btw blaja kt ne? course ap?

butterfly berkata...

~AmyLiana8886~ : i student IPTS..that's y mara..

senandung semalam : belajar kat kolej linton..course bisnes...:)

jeBateja berkata...

ayat yang bawah sekali tu...19 tahun...wakakakakakakaka....nampak macam 29 tahun je...makcik tu rabun jauh tu....ahakz

butterfly berkata...

huwaa...die punye gelak..tak beringat ye...

jeBateja berkata...

Errr...maafkan kami...ahakz

butterfly berkata...

hehehe..no probs lah..

masing-masing punye pandangan kan??