15.6.10

bila terkenang kembali…*senyum*

tiba-tiba terkenang balik kisah dulu kala.. nostalgia bercinta zaman kanak-kanak.. i dont like use cinta monyet.. sebab..i’m not monyet..hehehe.. masa perubahan dari kanak-kanak ke seorang remaja.. masa ni memang banyak kot benda bodoh yang di buat..kalau kenang satu per satu rasa macam nak tutup muka dengan guni.. malu babe..

dulu-dulu kalau nak ngorat.. guna surat je.. datang sekolah tengok bawah meja..eh, ada surat.. kekadang kalau kreatif sangat mamat tu.. mesti de bau minyak wangi..ntah minyak wangi sapa lah agaknya dia kebas.. kalau nak up lagi.beli surat yang memang de corak bunga-bunga dan bau wangi semerbak..padahal bau tu busuklah sebenarnya..! sampul surat ada bentuk love-love..

bukak surat tu pulak.. bawah sekali mesti ada pantun ntah siapa yang reka cipta ntah..

pecah kaca pecah gelas,

sudah baca harap balas

mesti ada punye..tipu lah kalau korang cakap tak pernah dengar.. memang penipu besar lah..

rasanya since standard 4 kot, saya dapat surat [konon bajet hot!].. tu dari senior.. dulu tak mainlah sama umur.. hahahha.. siapa dapat pakwe dari kalangan pengawas then senior..must be hot story around school.. before this saya tak pernah ada bf yang sebaya.. selalunya setahun tua dari saya.. mylurve bf pertama yang sama umur..

tapi dulu saya takdelah bercinta kanak-kanak..sebab saya rapat dengan hampir semua lelaki yang sama darjah dengan saya.. dengan senior pun.. sebab saya pengawas sekolah.. so, saya dah memang famous [poyo!].. lelaki-lelaki tu tak minat saya pun.. sebab saya dulu takde pun sifat perempuan.. kasar macam lelaki.. lelaki-lelaki tu pulak gunakan saya tuk jadi posmen hantar surat.. bayangkan, kain sekolah saya selalu koyak sebab saya panjat paip air[ganasnyaa!] ..

kalau tak silap, seorang je lah pernah rapat sangat dengan saya masa saya jadi penolong ketua pengawas.. pergi sekolah dengan dia..balik sekolah dengan dia.. gaduh, bertekak macam orang gila pun dengan dia..then, lost contact sebab sekolah menengah saya kena paksa masuk sekolah perempuan..tapi saya bangga lah..saya kenal lelaki ni masa saya darjah 3, dia darjah 4.. dia adalah bagi surat-surat jiwang karat tu.. tapi saya buat dunno.. sebabnya dia dari kelas belakang.. [ceh! belagak..]

lepas tu masa saya darjah 4, saya terkejut..dia dari kelas yang corot.. masuk kelas ke2 pandai di sekolah.. 5Bakawali.. hahaha..masa tu baru mula rapat dengan dia.. bila saya gaduh dengan budak lelaki dari kelas belakang.. dia mesti pertahankan saya.. pernah satu hari tu, dia kena baling batu dengan kawan dia kat dahi..berdarah.. patutnya batu tu kena saya.. tapi ntah macam mana dia pulak yang kena.. tapi.. saya lupa siapa nama dia… ngeee~~ mak nenek betul kan.. serius.. cuba recall nama dia.. tak terkeluar langsung dari kepala otak ni.. tapi tu bukan cinta kanak-kanak kot..sebab tak pernah declare pon..

lepas tu, memori yang saya ingatlah kan.. tiap hari jumaat kat kawasan rumah lama saya tu ada pasar malam..lepas balik sekolah mesti singgah..beli keropok lekor dengan air..then makan dengan dia bawah jambatan atas basikal sambil gelak-gelak..dah habis makan baru balik rumah..petang-petang lepas balik sekolah, suka lepak tengok orang main bola sepak...

masa saya form 2..saya pusing kawasan perumahan saya dengan kawan.. sekali terserempak dengan dia.. tapi tak bertegurlah..malu-malu kucing kononya! lepas tu, tiap-tiap petang jumaat mesti dia lalu depan rumah saya..tapi akhir tahun form 2..saya pindah rumah.. surat dan rantai yang dia bagi pun saya hilangkan masa pindah rumah..tu yang tak teringat siapa nama dia..

nostalgia zaman sekolah rendah memang kelakar sangat kalau di kenang.. terima kasih lah jugak kat FB sebab ketemukan saya dengan kawan-kawan sekolah rendah..dan yang bestnya..diaorang cam dan ingat saya..tapi saya…. hahahaha… faham-faham lah.. mintak maaf…dah nyanyuk sikit..

dah siap taip, baru perasan yang entry ni panjang pulak.. =.=’

5 ulasan:

@ku d! sin!e berkata...

hahaha,,
untung lah..
aku xde pengalaman tu sume
yelah budak montel

$$ berkata...

best nye,,,

kata hati bukan kata mulut berkata...

imbau kenangan skola rendah buat aku blushing.

INDRA QIRANA berkata...

pernah dapat surat bawah meja, satu perasaan aku pada ketika itu..

hermmm lain kali jer la(boh layan).... sangat tak romantik aku ini CHIAS!!!

butterfly berkata...

aina : ala... ko kan byk pengalaman ngan cinta dewasa..ahakazzz


$$ : apa yg bestnya dear..


kata hati bukan kata mulut : jum kita blushing sesama jom..:))

INDRA QIRANA: ala...masa tu xde sifat menggedik lagi tuh..hahahhaha=p