14.6.10

:.Perbezaan lelaki dengan perempuan bila menonton wayang.:

Mesti ramai yang dah pergi menonton Lagenda Budak Setan kan..? ramai tak yang menangis..? if u all asking me..my answer absolutely not! muahahhaha..maybe i dont get the feeling to cry..but terharu tu ada..mana boleh takde feeling tu..terharu beb.. apa perbezaan perempuan dengan lelaki kalau tengok cerita romantis or romantik ni..?

kalau perempuan tengok scene yang romantik.. mesti dalam otak berfikir.. kalaulah dia yang dalam watak tu.. bahagianya… right? or just think.. kalaulah dapat pakwe or husband yang sanggup buat macam watak tu buat.. huwaaa… cant imagine that what will happen.. bilalah agaknya orang sebelah ni nak buat macam tu kat saya.. betul tak..? dalam hati, teringinnya nak merasai macam tu.. mesti ada kan girls yang thinking macam tu.?

but what about guys..? lelaki ni, dia just tengok je..takde perasaan pun.. ada tak dia fikir, eh, nanti nak buatlah kat awek aku macam ni..mesti best.. ada ke?? takde pun kan..? kalau ada pun.. 1 dalam 1000 orang kot.. why not mereka-mereka yang tak romantik ni tiru macam dalam scene tu.. mesti gempak kan..? terharu punya lah.. unfortunately, takde pun kot fikir nak buat macam tu.. ala, kalau tak sama pun takpe kan? girls tak kisah.. sipi-sipi un jadilah..

romantic notes

romantic love notes..

anyway, just think my opinion about that..i’m asking my friends about that.. then, majority of them agreed with my opinion.. if u all want to know what..masa tengok cerita LBS tu..mylurve said to me..”jangan suruh b wat mcm tu..” see… huh..patah hati i..memang takde peluang nak merasa la…[menggedik].. i’m not a type of jiwang.. but sekali-sekala apa salahnya kan?? saja je nak merwarnai hubungan.. kalau asyik buat benda yang sama je.. mesti bosan..so, sekali-sekala tambahkan benda baru..

sweet

sweetnyee..~~~

 

pic sumber google

16 ulasan:

Uruchimaru @ kf berkata...

filem tu just lakonan aje klu nk suh wat ape yg ade dlm filem, kira x gentle lah kot

eila sengal berkata...

haha. aku pun x nagis tgk cite LBS.
ingtkan dah xada perasaan2 cinta nie. maklumlah dah lama membujang. rupanya korang pun nagis gak. aku rasa novel lagi best lo!!! ;)

butterfly berkata...

Uruchimaru : takde lah copy bulat2 deh... as long the romantic moment ade..ok lah tu,.

eila : waa..1st komen kat sini..tq...
setuju! novel lagi best....:)

me, nelly berkata...

why dont ko yg buat kat mizi camtu. :p

aah kan, novel lg sedih. (aku xpnah bace pon novel tu) aku tau cite ali setan jek! ;p

butterfly berkata...

asal lah aku yg kena wat kat die..
hishh..ko ni..ptong stim r..

hahahhaha..patutlaa ko ckp novel lg beshh..

B.E.R.Y.S berkata...

mungkin org ckp lelaki susah nak menitiskan air mata..mahal kott air mata diorg tue..hehe tapikan time tgk LBS tue my fren, die lelaki die menangis..!! cam tak caye! hehe..;p

faye berkata...

wah gitu yer..baru tahu...hhuhuh jenjalan...meh jenjalan kat blog saya...

rossoneri berkata...

ala,orang yang berlakon dalam cite tu pun xbuat macam tuh...heheheh..kita penah tgk satu variety show jepun,tp guest artis dia korea..host tu tanya 'kalau drama2 korea kan romantik2 dgn ayat jiwang2,lelaki korea mmg buat macam tu ke'...guest artis korea tu jwb 'eh taklah,itu hanya dalam drama je.kbykan lelaki korea tak romantik mcm tuh.sama je mcm jepun'..

jeBateja berkata...

Uhukz...kita romantis dengan wife kita je....ahakz

Siti Fatimah Nabihah berkata...

hoho.. jgn terpngaruh sgt,berlakon je tuh! hehehe..ssh la nk cari lelaki romantik lo...! haiz.. so lebih baik tgk wayng yg cita ganas2.. seanng hahahaha

ellenyna berkata...

if my boyfie. dia xtgk pn cite tu. dia akan gelakkan stiap watak yg ada dlm tu. -__- xromantik lgsung

myra arshad (: berkata...

huu. harapan je la kalau girl pikir nak yg macam dalam movie tu kan :D

noor afzan berkata...

BF saya romantik..
hehe~

butterfly berkata...

B.E.R.Y.S : bkn lelaki je..prmpn yg mcm sy ni pon xde..hee~~

faye : jap lg sy jenjalan kat blog awak..:P

rossoneri: yeke..? hahahha..baru taw..

jeBateja : tu lg best..dpt pahala kan..??

Siti Fatimah Nabihah : cite ganas2 pon skrg ni ade element romantik gak..


ellenyna: sme lah bf kite..xromantik..:)

myra arshad (: : yup..mmg harapan lah kan..

noor afzan : untunglah dapat bf romantik..

Rara berkata...

kwn laki i y tman g tgk LBS,len plak..die plak y terover feeling..haha..weird rite? :)

butterfly berkata...

hahahahah...weird..:P