27.7.10

kata pujangga: tak kenal maka tak cinta♥

Benarkah cinta itu perlu di pupuk??

Kalau cinta itu berputik sendiri… baguslah… love at the first sight kan??? Tapi tak semua orang macam tu kan? Biasalah.. manusia ni berbeze-beza..

Bagi saya.. cinta itu perlu di pupuk.. dari pengalaman sendiri.. saya takde love at the first sight.. sebab kalau cintakan orang tu kena tahu siapa orangnya.. bagaimana orangnya…

At the beginning my relationship with mylurve… I don’t have any love feeling to him.. that’s fact! Mungkin suka tu ada.. tapi cinta tu takde lagi.. masa yang membuatkan cinta itu ada dalam perhubungan kami..

Betul kata pujangga.. tak kenal maka tak cinta kan?? Tapi janganlah memaksa untuk cinta itu ada… biarlah masa yang menentukannya… jika memaksa.. mungkin hubungan tak berkekalan.. sebab cinta itu akan pudar…

Bila cinta itu di pupuk.. berjalanlah atas arus cinta.. maka, cinta itu akan bersemi seeloknya…

Tiba-tiba mood feeling..:)

3 ulasan:

aq islam berkata...

tpi kdg2 owg slah gnekn cinta smpai lupe pd duniany...

fara berkata...

ye ker cinta tu leh dipupuk?? hehehe..
sayer selagi tak jumpa yang saya sendiri pun suka jugak.. takut saya nak terima just because orang tu kata dia suka kat kita...

takut silap buat keputusan..
karang merana lak.. heheheh..=p

Tanpa Nama berkata...

rasa cinta ajaib nikmatnya
hanya nasib menentukan hidup
tampak riang tetapi gelita dunia ku
aku tahu indah alam maya
merah hijau meliputi bumi
...langit biru tempat ku berlindung duniaku
dimanakah dosa hamba

betapa begini
gelap gelita jadinya
alam nyata ohhh
ku hidup tidak berteman
mungkin selamanya
keindahan itu bukan milik daku...

tiap detik ku duduk berdoa
moga esa mencurah kurnia
hilang lenyap gelap yg menutup duniaku
dimanakah dosa hamba betapa begini ohhh
gelap gelita jadinya alam nyata ohhh

ku hidup tidak berteman
mungkin selamanya
keindahan itu bukan milik daku....
tiap detik ku duduk berdoa
moga esa mencurah kurnia
hilang lenyap gelap yang menutup duniaku....

RENUNG-RENUNGKAN~~~
[mama]