21.7.10

: penghubung zaman dolu-dolu:

Surat?

Ada lagi ke orang guna? Kalau kad raya pun dah kurangkan orang guna.. ni kan pulak surat-menyurat ni.. kalau bercinta jarak jauh pun.. saya rasa tak ramai kot yang masih menggunakan surat ni sebagai alat perhubungan… lama kot wei nak menunggu surat tu sampai.. kemudian menunggu nak di balas..

cuba bayangkan…bukak-buka surat.. tengok isi dalamnya.. :I MISS YOU..” haa.. nanti die kena balas “I MISS YOU TOO”.. paling tidak pun 2minggu baru dapat balasan.. lepastu nak balas balik.. memang tragis lah kalau begitu…

Sekarang ni orang guna SMS je kan?? Murah pun murah.. laju pun laju.. ni pakai surat.. nak kena beli sampul surat lagi.. siap setem lagi.. adoi..

Tapi kalau sekali-sekala buat surprise macam ni kat orang tersayang.. pun best jugak kan?? Baru betul-betul surprise.. sebab korang tak pernah guna..

Sekarang ni kalau dapat surat je.. mesti saya kelam kabut nak tengok.. sebab jarang dapat surat.. tapi selalu dapat surat hutang je!

6 ulasan:

shidah berkata...

hehhe..best sgt tau.. lg2 lau dpt kad sebulan skali..lau sthn dh 12 keping kad kita leh simpan.. leh jd colection.. wk kenangan..muahahha

maisyara Pot! Pot! berkata...

hehehe. lama gila tak pakai surat menyurat ni. dulu selalu buat dkat kawan. skng, pakai sms. :P

jeBateja berkata...

BETUL arrr...NOW asyik dapat SURAT hutang je...SETAHUN sekali baru dapat surat ASB...ahakz

mEiZ SHA berkata...

yg style lama lgi best yang..sampai tua leh baca surat cinta..:)

akak dulu nak tggu surat mcm tggu bulan jatuh ke riba..hehehe...tp sgt bermakna...

suke sgt surat dari abang sampai masa kat kampus dulu..:)

soclose2213 berkata...

hahaha dah jarang dpt daa.. biasanya email aje /sms..best kan dulu2 klu dpt sure tampal2 kat diding umah kat kg tu/ siap ada pokok-pokok ranting yang tampal gabus2 putih pastu gantung2 kad raya..so sweet ..

me, nelly berkata...

yg penting jgn bagi surat layang atau deodorand di bwh meja mangsa! agagag. haja, imy!! huhu