1.7.10

ragam manusia di waktu pagi...

morning everyone...


saya pergi kerja naik kereta..kalau korang yang tinggal area klang dan shah alam tahulah macam mana sibuknya dan jem jalan kat sini.. rasa nak je angkat kereta sendiri dan bawak ke jalan yang lapang nun.. sambil bawak kereta..bolehlah tengok macam-macam ragam manusia..antaranya..

a) abang polis trafik yang tak berapa hensem tersenyum sumbing sambil bercakap telefon..tangan pulak duk hayun-hayun...aiseh..abang polis tak takut ke kalau ketua polis negara nampak..??

b) abang-abang rempit..abang-abang yang naik motor tu..sambil tunggu lampu hijau..tengok cermin..picit-picit jerawat..hahahhaha..serius kelakar tengok..ingatkan perempuan je buat..lelaki pun sama ye..takpe-takpe..kamu semua kena faham ye.. sebab lelaki tahun 2010 ni kenalah menjaga ketrampilan...

c) kebanyakkan pemandu chinese, kalau bawak kereta time jem tu..diaorang membaca.. good habit right..? tapi kena aware lah bila kereta tu bergerak..kang ada yang tersondol kereta orang lain kang...

d) abang-abang tol lagi murah senyuman dari kakak-kakak yang kerja tol..serius..saya selalu perhatikan.. kalau pagi-pagi, kakak tu.. masam je..kak, rezeki lai kang..

e) ramai wanita bersolek didalam kereta..mostly memang macam tu..tapi bukan saya..[ceh..ceh..tak mau ngaku pulak..;p]

f) ramai pemandu berkurang ajar ketika memandu di waktu pagi..huh! tension betullah..cubalah berhemah sikit..

kalau dapat snap pic mereka-mereka ni..mesti best..lawak lak tengok...:)


7 ulasan:

MissNafa berkata...

e'eeeee,,,nak tengok la mcm mane abg moto picit jerawat waktu pagi. atas moto plak 2. hehe :)

Norhayati Rostam berkata...

erm.betol3..ish3

~AmyLiana8886~ berkata...

memang best tgk ragam diorang..hehe

fndrocka berkata...

waktu pagi adalah waktu paking kritikal..time ni emosi bercampur baur..kalau nak bergaduh time2 camni lah elok dimulakan..kalau nak bermaaf-maafan pun di pagi raya.keh3

Terbaru :Tuesday With Fndrockacak

annadzirah berkata...

haha.
sukalah entry ni.
yang akak tol tu mmg setuju sangat2.
jarang akak tol nak senyum.
abang tol memang rajin.
agaknye sebab kita perempuan kot?.
haha.

=====================================
ENTRY BARU > Peritkah Putus Cinta?

maisyara Pot! Pot! berkata...

abang ku selalu kacau awek tol. hahaha xD



new entry:
Kisah malam pertama Farid MOKpusat dengan Tejo.

jeBateja berkata...

Uikk...adehhhh...pepagi mmg macam tu laaaa....dari bdr Bukit Mahkota ke Bdr baru Bangi....jem giler jugak....itu yg rasa lebih best...naik motor dari naik keta....tapi tak plak sempat nak picit jerawat....ahakz