23.9.11

bermain warna di mata anda...try lah!

lately, saya suka bermain dengan color.. saya bukanlah seorang yang bertangan seni dan berjiwa kreatif.. tapi.. saja untuk mencuba.. kot ada bakat yang masih tersembunyikan.. ahaaa~~~ 


tak berani pakai macam ni...


since saya tahu bersolek..walau tak hebat mana.. saya suka pada eye shadow.. penggunaan color di mata.. bagi saya itu yang buat solekan seseorang tu bertambah unik.. dulu masa mula-mula habis sekolah.. tahu guna satu color je eyeshadow..mesti pilih warna soft pink or soft purple.. dari dulu saya minat color ni je.. kalau tengok color lain macam biru ke.. mesti fikir.. eh.. kang jadi lain pulak..dahlah tak reti sangat nak solek-solek ni...

soft color...:)



bila masuk zaman kolej baru lah guna dwi color..hehehe:) baru pandai pakai blusher.. fake eye lashes.. even tak tahu cara yang betul pon.. bedal je laa.. tapi jaranglah nak pakai bulu mata palsu tu.. 


step by steps...

tapi saya tak suka menggunakan maskara.. ehee... saya pernah guna twice kot dulu.. masa baru lepas habis SPM dulu.. lepas tu.. tak pakai dah.. sebab saya ni gatal tangan.. suka tonyoh mata.. hehehehe:D jadi macam apa je mata saya kang..



ni macam simplySITI.. Vogue edition..



soft kan.. sampai tak nampak color tu..





13 ulasan:

kak lang berkata...

waaahhhhh, good try...n bgus brani mncuba, rjin2 la tgk tutorial kat ytubekan banyak, lg 1...klu guna eysdow tu jgn lupa pkai eyliner, bagi mata tu lg nmpk...^^, sweet~

butterfly berkata...

thx! tgh mencari eyeliner yg sesuai...:)

Amoi MiyaSya berkata...

minat jugak nak pakai eyeshadow , tapi tak reti nak blend.

butterfly berkata...

samalah kite.. ni pon baru je try2 nk blaja blend2 ni.. :)

Lya Colours berkata...

saya suka yg smoky eyes. cantik. and mata yang ala2 arab. weoeeewwww

butterfly berkata...

smokey eyes jadi trend kan skrg?? mmg lawoo pon..

Cik tikah berkata...

cantik mata. mcm warna pelangi. hehehe...

BeYLa! berkata...

Hye Butterfly~ thnks visit my blog dear~

whaaa im soo interested with eyes shadow but..
im very bad at make up thingy~ huhu.

btw comel comel.hehehe.nnt leh jadi mak andam~ ;))

Myra Jay berkata...

Myra pun suka pakai eye shadow tapi tak berani bermain dengan warna, takut tak menjadi :)

butterfly berkata...

cik tikah : org da pro je leh wat cam tu..:P

butterfly berkata...

BeYLa! : thx visit mine too... i dont think i wanna be mak andam.. eheee..

butterfly berkata...

Myra Jay: mula2 mmg takut.. pastu.. try n error.. baru de bran.. heee:)

ctk berkata...

wah comey...ct xpenah mekap kat mate..hihihihi