21.9.11

share kisah cinta korang...

ini cerita kawan sekerja...

dia dah bercinta hampir 8 tahun.. suddenly, putus ditengah jalan.. dah rancang nak kahwin.. tiba-tiba putus.. sebab putus tak pulak dia beritahu... 

dia cakap.. lama dengan ex-gf tu... man-mana pergi mesti berdua dengan dia.. tiba-tiba takde.. so, hidup memang sunyi dia cakap.. sampai tak keluar rumah langsung.. hanya pergi kerja dan balik kerja je.. yelah.. selama ni.. mana pergi mesti ada dia.. bila dah takde... macam ralat sikit kan..

dia tak kesal apa pon.. sebab dia anggap memang itu yang tertulis untuk dia dan ex-gf.. takdir dah tertulis.. yang tersurat dan tersirat kita tak tahu...

lepas dah putus ni.. dia renung baliklah.. duit of course banyak yang keluarkan?? tapi dia tak kisah.. sebab.. itu lumrah dunia.. jadi dia halalkan semuanya... cuma yang dia kesalkan.. masa je.. sekarang umur dah 26 ke 27 ntah.. tak pasti pulak.. jadi masa berlalu macam tu je..





nasib dia lelaki kan?? kalau perempuan?? aduss.. tapi takpe.. perempuan sekarang kalau kahwin umur 30 years ok lah tu kan.. taklah di cop.. anak-dara-tua... kan..

apa yang korang paling kesalkan kalau putus cinta macam ni???

8 ulasan:

asna cute berkata...

erkk xtau nk ckp ape if kena kat asna but.. alhamdulilah hasil kenal 3 tahun dah kawin dh pun hehe =D

ezzu berkata...

sedih jer lelaki tu....nk buat cm mane dh xde jodoh...mungkin boleh dpt yg lebih baik...amin..:)

Izzaty Ishak berkata...

Err, rasa macam nak terjun KB mall. Hahaha. Eh,tak tak. Gurau je :P

miszgarfien berkata...

apa yg kwn awak tu alami, ein dh rasa kan....rasa ralat sgt2 sebab umur camni patut dh khwn..now, mula la org sekeliling bertanya

butterfly berkata...

asna: takdir manusia tu berbeza-beza..:)

butterfly berkata...

ezzu : perempuan tu bukan dari tulang rusuk dia.. terima dengan tabah..

butterfly berkata...

Izzaty Ishak : hahaha...femes lagi kang nama KB mall tu..

butterfly berkata...

ein :biasalah.. belum kawin tnye bila nak kawin.. kang dah kawin lain pulok soklan diaorg.. life is cycle right??