11.11.11

tips ramaikan pembaca blog kita.

saya percaya setiap blog mesti ada readers dia tersendiri.. walau tak ramai still ada seorang dua… saya yakin yang setiap blog ada pengikutnya tersendiri.. Cuma rajin tak rajin je nak komen…

saya sendiri ada blog yang saya suka baca.. walaupon blogger tu tak famous macam Ben Ashaari atau Cik Mat Gebu.. tapi saya suka baca blog dia..

ni tips untuk ramai pembaca di blog.. kita rajin-rajinlah baca blog orang lain dan komen.. I’m pretty sure they will visit ur blog too..  rajin0rajinkanlah membalas komen mereka balik.. kan??

saya baca blog orang lain kadang untuk mengambil pengajaran dan iktibar.. supaya benda yang sama atau kesalahan yang blogger tu buat saya tak buat.. sometimes mencari ilmu.. yes! Membaca boleh menambah ilmu.. saya pernah dengar ayat ni.. “dengan membaca kita boleh kemana sahaja kita nak”.. something like that lah..


dan, dengan blog, kita boleh belajar bersyukur sebab kadang kala kita beruntung dari orang lain… tak semua orang bernasib baik macam kita kan.. jadi, tak boleh bongkak dan takbur.. sebab tu semua pinjaman ALLAH sahaja…

hari ni 11/11/2011 bersamaan hari Jumaat yang mulia.. ramai yang kawen hari ni kan.. mungkin jugak ada yang lahirkan baby.. tahniah di ucapkan..:) ramai blogger pasti buat entri pasal tarikh ni.. Cuma saya tak suka ia di panggil tarikh keramat..



<mata saya bengkak sebelah:(>

5 ulasan:

ainasuhana berkata...

tarikh tu takde pape makna buat aku. hahaha

cik nur berkata...

hehehe takrih tuh memang cantik kan :)lagi pun nur rasa ramai yang kawin dengan ramai yang bersalin hari nie kan

Aida Effarina berkata...

same goes to me.. ada laa some blogs suka baca, tp selalu jd silent reader je.

tapi bila tak ramai yg dtg komen entry sy, selalu je terfikir, sy ni syok sendiri ke, terasa mcm takde reader je.. hehee :D

Mrs | Mr. AniK berkata...

huhu..thaks visit my blog :)

i da follow u..nice dear

azzow216 berkata...

tarikh ni xde mkna bg aku... tp aku ada snap pic pd tarikh ni hehe... ni kwn2 blog boleh la bg tnjuk ajar eh,.. sy ni bru bjinak2 dgn blog hehhe