3.12.11

Preview Ombak Rindu...

Review Ombak Rindu.. 

cerita die memang terbaik lah... lakonan Maya sebagai Izzah tu ok laa.. tapi tu lah.. Maya ni kan kalau cakap melayu ni, dia punya slang tu ade lah sikit-sikit.. macam mat salleh cakap melayu lah.. 


one of my favourite scene..
cara Hariz tu cakap time ni..
iskhh.. tak dapat nak describe macam mana perasaan saya..



tang watak Mila pulak.. Lisa Surihani memang did a very good job.. seriously, I suka watak Mila.. mimik muka yang berjaya buat orang bengang...:)


"Redha tu Ikhlas
Pasrah tu berserah"

memang mostly yang masuk panggung tu bergenang air mata tengok movie ni.. tapi bagi saya-yang-berhati-batu.. memang tak bergenang langsung lah.. hairan lah jugak orang lain boleh duk nangis.. saya memang susah sikit nak nagis sebab cerita.. hehehe=]

tapi bila baca blog Cik Epal.. 

ibu die cakap 
"Awak tak jadi isteri lagi, cuba dah jadi isteri. mesti nak menangis tengok cerita tu.Kita dapat merasai penderitaan seorang isteri tu"..

haa.. hamekkk.. iyea, saya belum menjadi isteri lagi..:)



kalau dapat pakwe macam Aaron.. 
berbunga-bungalah hidup ni..:)



rasanya bila baca novel lagi best sebab kita boleh berimaginasi melebihi had kan?? kalau di filemkan.. imaginasi kita terhad.. kita cuma tengok apa yang di bentangkan dan merasai apa yang di tunjukkan.. pada pendapat saya lah yea!


apa pon filem ni memang best! saya nak tengok lagi... 


memang cair hati sangat tengok Hariz menangis...melting heart..

10 ulasan:

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

saya ni ntah bila la dpt tgk ni..
hihi

syieda ;) berkata...

saya jugak. tah bile tah boley tengok. huhu~

butterfly berkata...

♥yaya budak suka embun♥ : alaa.. sebulan kan kat panggung tu...



syieda ;) : bila free pergi tengok..

farah hanim berkata...

bestnye da tgk cte nie
hehee :D

mikeyvio berkata...

nape sy asa citer sgt lwak. xsmpat nk feel, ade je lawak x lgsg dlm movie 2. haha

butterfly berkata...

farah hanim : hehehe.. semangat beratur beli tiket...


mikeyvio : betul2... byk lawak tak langsung...

Paris Lipton berkata...

uihhh kena tgok nih....hihi

butterfly berkata...

betul.. mesti tengok taw movie ni...:)

azian abdullah berkata...

ish...sume dok cite psl ombak rindu ni. bila lah nak tgk ni

rara pinkmafia berkata...

smpai skrg rara tak boleh recall balik cm ne novel dye.