11.7.12

Review Restoran Parameswara, Umbai.

Last week saya pergi Melaka.... after balik kerja terus rush pergi sana.. sebab ada orang baik hati nak belanja saya.. rezeki jangan di tolakkan?? hikhik:p dari kL ke melaka, sejam je.. hebat tak hebat saya drive.. jangan kena speedtrap sudah.. bulan ni nak kena renew roadtax..



kami datang sini...

ni di Umbai, Melaka..

bila masuk area Umbai tu, kan bayak deretan restoran seafood kat situ.. pergi straight je.. restoran ni paling hujung dan dekat dengan laut...

kalau nak suruh pergi lagi sekali.. sure sesat punye... masuk lorong sini, masuk lorong sana... tapi memang nak pergi lagi sekali... insya'allah nak bawak bff pulak.. yang ni pun pergi dengan one of my bff jugak..

cara nak order... korang pergi kat tempat ikan pilih lah ikan apa korang nak atau seafood apa korang nak makan... nanti dah timbang dia tanya nak masak apa... ikut selera korang laa nak masak apa lauk-lauk semua tu...




muka happy orang belanja makan..!





butter prawn...

yang ni kurang sikit..
next time nak try sambal udang petai lak...





ketam sweet sour!!!

sedappppp!!





selepas sesi menjamu selera..


antara menu yang di order...

butter prawn
ketam sweet sour
ikan pari bakar sambal
sayur baby kailan
nasi 2 pinggan
buah-buahan

total RM 91.00

for me berbaloi... even baru makan dua orang tapi harga dah macam tu... ehh.. semuanya ni memang rasa fresh.. ikan tu rasa manisnya.. ketam?? lagi toksah cerita lah.. memang sedap sangattttt.... yang kami order ni.. untuk makan 3 orang pun boleh ni.. nampak sangat yang makan ni perut besar kan?? sebab boleh habis licin... =] tak membazir...


thanks sebab murah hati belanja..
moga dimurahkan lagi rezeki kau.. ameen~~~



next time pergi nak makan ketam je.... :)

2 ulasan:

$$ berkata...

NYAM..nyam..camne nk diet nie asyik mam jerr??
hehee..

Cik Siti Hajar berkata...

hahahha.. diet?? mmg ssh laa...