27.8.12

Duit raya sebagai sedekah.. :)

Dulu masa zaman kanak-kanak, paling raya best sebab dapat duit raya lah kan… pergi sana-sini dapat duit raya.. kemain happy laa.. jangan kata budak-budak, kita yang dah cukup umur ni pun, kalau dapat duit memang happy sokmo laa…


sampul untuk tahun ni >.<


Tahun ni saya masih dapat lagi duit raya.. dapat 3 sampul rasanya.. tak banyaklah.. makin lama makin menurun.. hikhik:p alhamdulillah lah jugak.. masih dapat..sebabkan adik saya yang no 2 tu berbadan besar dari saya.. so, orang tanya die, “dah habis study ke?” dia jawab “baru habis praktikal..”  bila saya salam, terus bagi duit raya.. eehhh… mesti die ingat saya belajar lagi.. sebab adik saya beritahu die baru habis praktikal…

saya dan adik di raya ke-2

Zaman belajar dulu memang sedaplah dapat duit raya.. lagi meriah dari budak-budak.. hahaha… zaman tu lah paling best dapat duit raya… kalau tak silap beratus-ratus jugak saya dapat... dulu duk fikir, macam mana rasanya bila dah tak dapat duit raya.. hahaha... sekarang alamilah sendiri...

saya start bagi duit raya since last year… Alhamdulillah ada rezeki lebih… rasa seronok jugak sebab bagi budak-budak duit raya.. itu namanya sedekahkan.. so, buat amal jariahlah sikit… kalau nak tahu sejak kecik lagi saya adik beradik takde dapat duit raya dari parents… kalau orang lain mungkin, puasa penuh dapat duit raya kan? Kami tak di ajar kan sebegitu… saya pon tak bagi lagi adik-adik duit raya… muahahaha=p rasa janggal taw!

Kita akan happy bila orang lain happy.. rezeki Allah tu kena kongsi sebab tak semua yang kita dapat tu milik kita


kredit google..

memang apa yang kita beri tu, insya'allah akan di beri semula kepada kita berlipat ganda.. mudah-mudahan kita ikhlas bersedekah...





1 ulasan:

Aishah Jahirah berkata...

slmt hari raya...hik2 duit raya dah xselebat masa zaman belajar dulu...