8.1.14

monolog #5

Semalam ada satu awkward situation yang berlaku dalam rumah saya.. nak tulis lebih-lebih kat sini tak appropriate pulak saya rasa.. sebab saya tahu ada di kalangan readers kat sini my close family.. 

jadi saya nak bermonolog je.. 

aku tahu kena sabar.. 1 hari nanti aku akan jadi macam dia jugak.. dan aku faham antara tanggungjawab dan amanah.. tapi kadang-kadang kita kena bersuara menyatakan hal kebenaran walaupun kebenaran tu memahitkan.. susah kalau tak nak tahu kebenaran.. kenapa tak boleh berbincang kenapa tak boleh nak menyatakan pendapat?
sungguh aku rasa terkilan ya amat.. tapi apa kan daya... aku berserah je... lagi pun hidup ni satu pusingan.. kelak aku akan rasa jugak benda ni.. aku anggap benda ni adalah ujian untuk meningkatkan kesabaran aku..

untuk seseorang... terima kasih atas pinjaman telinga dan mata itu.. dan terima kasih sebab sanggup luangkan masa.. saya hargai sangat.. 

2 ulasan:

jeBateja berkata...

Errr...kenapa ni....???

Mrs weck berkata...

hihi..walaupun x tahu keseluruhannya, hipotesis akak :

Sbb nak jaga hati org kan? So choose to mkn ati je la dgn kebenarannya. Nnt u own ur own empire read as ur own family (husband,n childrens) ajar supaya telus n jujur dlm komunikasi..) sure indah satu hari nnt. Yg ada skrg ni..bersabar adlh perkara utama yg mampu awk buat..