21.5.10

Petua kecantikan untuk lelaki dan perempuan.

kebiasaannya malam jumaat ni memanglah membosankan..lagi-lagi kalau duduk kat rumah [hostel] yang “terchentaorangeemoticon ni..aduss..mati akal..tak tahu nak buat apa..padahal banyak assignment nak kena settle before next friday..biasalah, buat kerja last minute..baru namanya student yang “berjaya”..muahahahaha..adik-adik yang baru nak masuk alam kolej/universiti..jangan tiru ye teladan begini..ikut je..hehehehe..


lamakan tak bagi petua atau tips kat dalam blog ni..last petua yang saya letakkan dalam blog ni ialah tips mengurangkan bau peluh..tu bulan mac yang lalu..


kali ni rajin sikit..nak bagi petua @ tips  hilang daki-daki yang hitam melengut kat badan..saya selalu gunakan petua ni..selalunya saya buat dua kali sebulan..


Petua Hilangkan Daki Badan

amik kelapa parut yang segar..yang baru parut tu..kan ada santan minyak-minyak tu kan..sental satu badan..

terutama kat tempat yang banyak daki..macam ketiak kita tu..lepas cukur bulu ketiak..pasti ada tanda gelap bawah ketiak kan? susahkan nak hilangkan..? ini adalah salah satu caranya..selain guna deodorant Nivea Extra White tu..jimat pun jimat kan??

selalunya untuk sental satu badan, saya gunakan kelapa parut dari sebiji setengah kelapa..tonyoh kuat-kuat ye..sampai merah-merah badan kita..ala, macam kita gunakan scrub badan jugak..


lepas sental tu..bilas badan dengan air suam ye..lepas tu bolehlah mandi seperti biasa..buat sebelum mandi taw! bagi siapa yang berdaki tebal tu..dan yang tak pernah buat scrub badan..cuba lah cara ni..cuba seminggu sekali ye..mana tahu berjaya kan?



pesanan: Sila buat dalam toilet ye..tak pun bilik..kang ada orang skodeng kang..saya tak tanggung..




1 month more to go…



orangeemoticon

7 ulasan:

Uruchimaru @ kf berkata...

kalau nk hilang bau bdn ade petua tak?

MrS ShaHriL berkata...

amalan ko ke ni...bgs2...

latest entry widget cantik n menarik...comey n cute...

ardinihumaira berkata...

bagus petua ni :) akan cuba...

butterfly berkata...

Uruchimaru @ kf : cube tgk petua hilangkan bau peluh tuh..

mane tau berguna utk kamu..

butterfly berkata...

Diba : yup2..

amboi..iklan erkk kat blog kite..

butterfly berkata...

ardinihumaira :try laa...:)

diba^pening berkata...

tu ilmu br namanye...hehehe...

latest entry : now i know